s

Što Nutripharm® razlikuje od drugih dodataka prehrani?

Nutripharm® dodaci prehrani temeljeni su na principu mikronutricije. To je područje znanosti o prehrani koje proučava ciljani unos mikronutrijenata za očuvanje zdravlja i vitalnosti ne djelujući protiv određene bolesti nego za održavanje zdravlja specifičnih funkcija i time vitalnosti čitavog organizma.

mountain meditation

Začetnikom mikronutricije može se smatrati Nevin Scrimshaw, američki nutricionist i profesor na MIT-u, koji je među prvima istraživao kako nedostatak mikronutrijenata u prehrani utječe na ljudsko zdravlje.

No, što su uopće mikronutrijenti? Mikronutrijenti su esencijalne tvari koje naše tijelo treba u vrlo malim količinama za gotovo sve svoje funkcije: vitamini, minerali, oligoelementi i esencijalne masne kiseline. Mikronutricija uključuje pravilnu i uravnoteženu prehranu, a u slučajevima kad je to potrebno, i koncentrirane izvore mikronutrijenata i drugih tvari s fiziološkim učinkom – dodatke prehrani.

Kod Nutripharma® se ne radi samo o unosu ovih tvari; radi se o pravilnom odabiru, optimalnim dozama i pravom vremenu za njihovu primjenu. Svaki sastojak u našim proizvodima pažljivo je odabran kako bi pružio funkcionalnu podršku za određene tjelesne potrebe. To je mikronutricija podignuta na višu razinu.

Mikronutricija nalazi svoju primjenu u raznim područjima jer pridonosi normalnim fiziološkim funkcijama tijela i doprinosi kvaliteti života, a svaki naš proizvod uz temelje mikronutricije dodatno je začinjen za maksimalnu učinkovitost i najvišu kvalitetu. Evo nekih češćih primjera iz svakodnevnog života:

  • Osjećaj napetosti u mišićima može ukazati da bi tijelu dobro došao magnezij. Dobro je odabrati organski oblik magnezija bolje iskoristivosti, na primjer magnezijev citrat.
  • Tijekom hladnijeg vremena preporuča se dodatan unos vitamina C i D za očuvanje imuniteta. Dobro je odabrati snažnu ciljanu kombinaciju sastojaka korisnih za imunitet poput vitamina C, D, cinka i selena.
  • Kod raznih oblika poteškoća sa spavanjem može pomoći melatonin. Dobro je odabrati melatonin u spreju za brži učinak.
  • Smanjena produktivnost kao posljedica umora i iscrpljenosti može ukazivati na želju organizma za vitaminom B12. Dobro je izabrati vitamin B12 iz aktivnog oblika metilkobalamina.
  • Sinonim zdravlja jetre danas je silimarin. Dobro je izabrati kombinaciju provjerenih sastojaka silimarina, artičoke i kolina.
  • Kod osvajanja neravnih terena i vrhova važno je očuvati gipkost i pokretljivost. Glukozamin sulfat je gradivna jedinica zglobnog tkiva, a uvelike pomaže i indijski tamjanovac.

Proizvodi

Svi proizvodi